Mugg , gjær og toxiner

Follow us:

Email: post@ofotlab.no

 

 

 

MUGG OG GJÆR IKKE VARMEBEHANDLEDE FÔRMIDLER

 

FELTMUGGSOPP KORN, MAIS, SOYA, OLJEFRØ MV.

fgu/g

log fgu/g

 

<350.000

<5,5

akseptabel kvalitet

350.000- 500.000

5,5-5,7

nedsatt til dårlig kvalitet

>500.000

>5,7

dårlig/ ikke akseptabel kvalitet

FELTMUGGSOPP HØY OG HALM

fgu/g

log fgu/g

 

<300.000

<5,4

akseptabel kvalitet

300.000- 500.000

5,4-5,7

nedsatt til dårlig kvalitet

>500.000

>5,7

dårlig/ ikke akseptabel kvalitet

FELTMUGGSOPP I GROVFÔR , HØYENSILASJE OG SURFÔR

fgu/g

log fgu/g

 

<250.000

<5,4

akseptabel kvalitet

250.000 - 400.000

5,4-5,6

nedsatt til dårlig kvalitet

> 400.000

>5,6

dårlig/ ikke akseptabel kvalitet

LAGRINGSMUGGSOPP I KORN, MAIS, SOYA, OLJEFRØ, HØY og HALM

fgu/g

log fgu/g

 

<25.000

<4,4

akseptabel kvalitet

25.000 - 100.000

4,4-5

nedsatt til dårlig kvalitet

>100.000

>5

dårlig/ ikke akseptabel kvalitet

LAGRINGSMUGGSOPP I GROVFÔR, HØYENSILASJE OG SURFÔR

fgu/g

log fgu/g

 

<10.000

<4

akseptabel kvalitet

10.000 - 50.000

4-4,7

nedsatt til dårlig kvalitet

>50.000

>,7

dårlig/ ikke akseptabel kvalitet

GJÆRSOPP

fgu/g

log fgu/g

 

<1.000.000

<6

generelt vurdert som sikkert

1.000.000 - 10.000.000

6-7

nedsatt til dårlig kvalitet

> 10.000.000

>7

dårlig / ikke akseptabel kvalitet

TOKSINER

Deoxynivalenol (DON) og Zearalenon (ZEA) Okratoksin A:

Dyrefôr:

Deoxynivalenol (DON)

Zearalenon (ZEA)

Okratoksin A

Ubearbeidet korn

8000 µg/kg

2000µg/kg

250 µg/kg

TIlskuddsfôr og fullfôr:

 

 

 

Storfe

5000 µg/kg

1000 µg/kg

5000 µg/kg

Melkeku

5000 µg/kg

500 µg/kg*

5000 µg/kg

Kalver < 4 måneder

2000 µg/kg

500 µg/kg*

1000 µg/kg

Svin

500 µg/kg

250µg/kg

10 µg/kg

Smågris og ungpurker

500 µg/kg

100 üg/kg*

10 µg/kg

Verpehøner

5000 µg/kg

 

50 µg/kg

kylling, rugehøne

2000 µg/kg

 

50 µg/kg

hund og katt

2000 µg/kg

500 µg/kg

1000 µg/kg

hest og fisk

2000 µg/kg

1000 µg/kg

1000 µg/kg

Sau og kanin

5000 µg/kg

500 µg/kg

5000/1000 µg/kg

Geit

5000 µg/kg

1000 µg/kg

5000 µg/kg

Lam og kje

2000 µg/kg

500 µg/kg*

1000 µg/kg

Anbefalte grenseverdier fra Mattilsynet, Norge

* Anbefalte grenseverdier fra Jordbruksverket, Sverige

Copyright @ All Rights Reserved

Bank